Novosti i dešavanjaOdržane radionice

Posjeta Dajak klubu “Banja Luka”

Naš cilj je da djeca uče i nauče prvo važne stvari o svom gradu, koji je najljepši, sa puno prirodnih ljepota, kulturnih i istorijskih dobara, a onda da upoznaju i čitavu Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu. Na žalost, većina nas zna ono što je popularizovano, a velika većina ne zna koliko prelijepih i zanimljivih mjesta ima za vidjeti i uživati. Kada smo pitali našu malu ali preslatku družinu da li bi voljeli vidjeti kako se to pravi dajak i da li bi probali vožnju dajakom, glasno su rekli DA!

U dogovoru sa predsjednikom Dajak klubu “Banja Luka” Andrejom Zamolom, kojem se ovom prilikom zahvaljujemo na gostoprimstvu, krenuli smo u posjetu uz malu šetnju. Andrej nam je ispričao o istorijatu banjalučkog dajaka, a djeca ga nisu štedila sa pitanjima. Bravo za djecu na radoznalosti.

Da li ste znali da je dajak zapravo štap kojim se odgurujemo na dajak čamcu? I da li znate u obliku čega je dajak čamac ? Da li znate šta sve može dajak osim odgurivanja ? Ko sve može da vozi dajak?

Još jednom, sve pohvale za ekipu Dajak kluba “Banja Luka”, Andreju, našem fotografu i naravno snažnom čiki koji nas je vozao. Uskoro dolazimo na časove Dajaka i proslavu rođendana na dajak čamcu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *